cabaret collectie 2024

De Cabaret Collectie is een initiatief van het Nederlands Theater Festival en De Kleine Komedie. De Cabaret Collectie is een selectie van de meest in het oog springende cabaret- en kleinkunstvoorstellingen van het afgelopen seizoen. Drie cabaretiers staan binnenkort in de Stadsschouwburg!

Schau - Rundfunk  

Uit het juryrapport: “Een beangstigend strak vormgegeven en gemonteerd programma. Laverend tussen meligheid en absurdisme voeren Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde een reeks gemankeerde mannen op bij wie geweld slechts de aandacht moet afleiden van een dieperliggende gekwetstheid. Rundfunk heeft het maken van sketches tot een hogere kunst verheven.”  

Makkelijk in de omgang  - Lisa Ostermann   

Uit het juryrapport: “Lisa Ostermann is één brok energie en overtuigingskracht. Ze speelt pas haar tweede solovoorstelling en lijkt nu haar stem al gevonden te hebben. Ze houdt een urgent pleidooi voor zachtheid en empathie, zonder de woede die haar drijfveer is, te temperen. Een geweldig goed doordacht programma, even komisch als ontroerend.”  

Karma - Rayen Panday   

Uit het juryrapport: “De opvallend persoonlijke voorstelling Karma markeert een grote stap in het kunstenaarschap van Rayen Panday. Zijn eigen dilemma’s smeedt hij om tot een universeel portret van de feilbare mens die met zichzelf in het reine probeert te komen. Panday laat zijn toeschouwers met plezier in hun morele verwarring rondzwemmen.“