Popronde

5etra + Pale Puma (gratis toegang)
za 9 sep ’23 20:00 - 23:15
za 9 sep ’23
20:00 - 23:15
  • za 9 sep ’23
    20:00 - 23:15
    Stadsschouwburg Theatercafé

Op zaterdag 9 september trapt de Popronde-tour traditiegetrouw af in thuisstad Nijmegen!

De Nijmeegse binnenstad is die dag Muziekhoofdstad van Nederland. Je kunt (gratis en voor niets) het grootste muzikale talent van het moment ontdekken in ruim 40 verschillende locaties, waaronder Stadsschouwburg Nijmegen. 

In ons Theatercafé zie je optredens van 5etra en Pale Puma. Ook deze beide concerten zijn gratis toegankelijk (zonder ticket).

5etra

Petra Firbasova (5etra) is geboren in Slowakije. 5etra heeft er altijd van gedroomd om een internationale zangeres te worden. Ze vond het moeilijk om een rolmodel in Slowakije te vinden, die haar duidelijk zou maken dat er een manier is om haar doelen te bereiken. Ze streeft ernaar om die persoon te worden, die ze op dat moment niet kon vinden. En het beeld van mogelijkheden te zijn voor een andere dromer.

Pale Puma

Django Duijns is een singer/songwriter/gitarist. Samen met bandleden Rosie Derksen (lead gitaar/backing vocals), Remy de Kok (bas) en Roemer Vermeulen (drums) vormt hij de Indie/Dreampopband ‘Pale Puma’.

In April kwam ‘’Cigarette Still Burns’’ uit bij Excelsior Recordings, de eerste single van het in september te verschijnen debuutalbum.  Heldere gitaarrifjes, sterke melodielijnen en gedreven teksten bepalen zijn nummers. 

Het geluid dat de band samen met producer Marien Dorleijn (Moss, Opera Alaska) – eromheen heeft gebouwd, maakt dit album tot een krachtige eenheid; en een pleidooi om oog te hebben voor de andere beleving die mensen van de werkelijkheid kunnen hebben. Het is een Coming of age-album geworden met 11 noodzakelijke songs, waarin thema’s als woede, verlangen en teleurstelling en veerkracht om voorrang strijden. 

 

Programma

20.00 uur deuren open

21.00 uur 5etra

22.30 uur Pale Puma