foto: Foppe Schut

Gratis lunchconcert

Iris van Nuland & Pau Hernández Alenyar​​
wo 6 nov ’24 12:30 - 13:15
wo 6 nov ’24
12:30 - 13:15

Zin in een muzikale break in je (werk)dag? Bezoek een lunchconcert en ga met nieuwe energie weer aan de slag. Verrassende programma’s door jonge musici, gratis toegankelijk. Bestel je gratis ticket en gun jezelf dit muzikale oplaadmoment.

Combineer je concertbezoek met een lunch in ons restaurant = vol

Let op: Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl.

Pau Hernández

Pau Hernández (1997) is een opkomend pianist uit Spanje en heeft momenteel Amsterdam als uitvalsbasis. Nadat hij cum laude afstudeerde aan het conservatorium van Mallorca bij Miguel Ángel Lozano en Enrique Bernaldo de Quirós, verhuisde hij naar Barcelona om bij Denis Lossev verder te studeren aan de ESMUC. Daarnaast werd hij reeds professioneel geadviseerd door Dimitry Bashkirov, Marta Gulyas, Josep Colom en Kennedy Moretti in het bijzonder.

Pau heeft ook talloze prijzen gewonnen, waaronder de Intercentros Melomano-wedstrijd, XXII Internationale pianowedstrijd ‘Ciutat de Carlet’, XX Internationale pianowedstrijd ‘Rotary Ramon Llull’ en LVII Internationale Academie voor Spaanse muziek ‘Música en Compostela’. Momenteel volgt hij de masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij David Kuyken.​​

Iris van Nuland

Iris van Nuland (2002) uit Oss krijgt eind 2008 haar eerste vioollessen op de muziekschool Muzelinck en wordt daar vanaf juni 2011 opgenomen in de talentenklas. 

Haar hele middelbare schooltijd is ze, naast haar reguliere school in Oss, externe leerling aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. De eerste jaren krijgt ze daar iedere zaterdag les van viooldocente Koosje van Haeringen en vanaf juni 2017 van Peter Brunt, hoofdvakdocent klassieke muziek viool. 

​Na het behalen van haar VWO-diploma in 2019 heeft ze een tussenjaar genomen om veel viool te kunnen studeren. September 2020 is ze begonnen met de opleiding klassiek viool aan het Conservatorium van Amsterdam bij Peter Brunt. Vanaf september 2023 vervolgt Iris haar bachelorstudie klassiek viool bij hoofdvakdocent Maria Milstein. In 2024 haalt ze haar bachelor diploma met eindcijfer 10 cum laude. Vanaf september 2024 begint Iris met haar master klassiek viool aan het Conservatorium van Amsterdam bij hoofdvakdocent Maria Milstein.

Programma

Korngold
Four pieces for violin and piano from “Much Ado About Nothing”
- I. The Maiden in the Bridal Chamber
- II. Dogberry and Verges
- III. Scene in the Garden
- IV. Masquerade

Strauss
Sonata for violin and piano in E-flat Major
- I. Allegro ma non troppo 
- II. Improvisation
- III. Finale