Rayen Panday

Karma
wo 9 okt ’24 20:00
wo 9 okt ’24
20:00

Karma is een principe dat verwijst naar je daden, maar niet de gevolgen daarvan. Het betekent letterlijk ‘handeling' en kent geen goed of kwaad. Maar laten we de focus richten op deze voorstelling. Vol verhalen, comedy, actualiteit en muziek. Waarschijnlijk geen dans. Dat hangt van je karma af.  

Rayen Panday

Rayen Panday deed in 2008, tijdens zijn rechtenstudie, mee aan een open podium voor stand-up comedy. In datzelfde jaar wint hij in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival de Persoonlijkheidsprijs. In 2010 begint Rayen aan zijn eerste avondvullende cabaretprogramma te werken en in februari 2023 heeft hij zijn zesde voorstelling ‘Focus’ afgerond. Rayen is al jaren onderdeel van Comedytrain en heeft sinds 2020 een wekelijkse podcast vanuit Toomler met comedian Stefan Pop. In verschillende tv-programma’s is Rayen een graag geziene gast. Zo was hij te zien in; The Roast, Weet ik veel, Ik Hou van Holland en LOL seizoen 1 en 2. In december ’23 was hij een van de comedians bij Lubach’s Avondshow Stand-ups.  

selectie Cabaret Collectie 2024

Karma hoort bij de Cabaret Collectie. Het is een selectie van de meest in het oog springende cabaret- en kleinkunstvoorstellingen van het afgelopen seizoen. Uit het juryrapport: “De opvallend persoonlijke voorstelling Karma markeert een grote stap in het kunstenaarschap van Rayen Panday. Zijn eigen dilemma’s smeedt hij om tot een universeel portret van de feilbare mens die met zichzelf in het reine probeert te komen. Panday laat zijn toeschouwers met plezier in hun morele verwarring rondzwemmen.“  

nominatie Poelifinario

Karma van Rayen Panday is genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Entertainment. Uit het juryrapport: De charismatische Rayen Panday sluit gemakkelijk vriendschap met de zaal, is een grootmeester in publieksinteractie en levert al jaren komische shows van hoog en consistent niveau. Mooi daarbij is dat deze zeer grappige cabaretier zichzelf met elk programma blijft ontwikkelen. Ten opzichte van zijn eerdere shows is Karma persoonlijker en volwassener met een sterke doorlopende lijn. Hij werkt toe naar een liefdevol en gemeend eerbetoon aan zijn vorig jaar plotseling overleden regisseur Wimie Wilhelm. Hij laat zichzelf daarmee meer dan ooit echt zien op het podium.

  • max. 8 kaarten per adres.

Credits

Tekst en spel Rayen Panday