foto: Anne Claire de Breij

Het Nationale Theater

Antigone
di 29 okt ’24 20:00
di 29 okt ’24
20:00
  • di 29 okt ’24
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • inclusief drankje en servicekosten

Wat weegt zwaarder, het maatschappelijke belang of dat van het individu? Het Nationale Theater brengt een moderne versie van de Griekse tragedie Antigone, geregisseerd door Nina Spijkers. Een grootse, muzikale voorstelling over familie, politiek, stabiliteit en rebellie.

De twee broers van Antigone voeren oorlog om de stad Thebe en komen allebei om in de strijd. Als laatste man in de familielijn moet hun oom Kreon de stad nu leiden. Om de politieke rust te herstellen, verbiedt hij dat een van de broers wordt begraven. Wie dat tóch doet, zal met de dood worden gestraft. Maar Antigone is vastbesloten haar broer een waardig afscheid te geven. Ze zoekt steun voor haar daad, maar komt steeds meer alleen te staan. Op de avond voor haar bruiloft met Kreons zoon komt het tot een fatale botsing met haar familie en de politieke macht. 

inleiding om 19:00 uur foyer tweede balkon

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19:00 uur een inleiding in de foyer van het tweede balkon, omdat het theatercafé gesloten is vanwege de hoge stookkosten. De lift in de Stadsschouwburg gaat tot het eerste balkon. Hierdoor is de inleiding tot onze grote spijt momenteel niet rolstoeltoegankelijk. We werken aan een oplossing hiervoor.
De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl. Dan kunnen andere belangstellenden de inleiding bijwonen.

Credits

Tekst Jean Anouilh  
Regie Nina Spijkers  
Spel Yela de Koning, Mark Rietman, Emma Buysse, Sander Plukaard, Betty Schuurman, Sayo Cadmus, Mike Zanting