foto: Sofie Knijff

Het Zuidelijk Toneel

Reigen re-Erected
aka Rijgen, dé Oerolhit van 2022
di 18 mrt ’25 20:00
di 18 mrt ’25
20:00
  • di 18 mrt ’25
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • inclusief drankje en servicekosten

Reigen re-Erected is geïnspireerd door Arthur Schnitzlers’ Reigen, waarin Schnitzler in tien scènes een portret van de seksuele moraal eind 19e eeuw schetst. In deze versie belichten regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht op humoristische wijze de mysterieuze en kwetsbare hoeken van lust en liefde in onze tijd.

In een estafette van scènes begeven de spelers zich in een wereld van geborgenheid, lijdende geliefden en genotszoekers. Van tinderdate tot langgehuwd stel, van webcamgirls tot aseksueel, van happy single tot open relatie. Taboes en verboden vormen van liefde worden niet geschuwd en toch ervaar je vooral een liefdevolle komedie met een diepere betekenis.  

Na het succes van Mission Molière en Crashtest Ibsen brengt Het Zuidelijk Toneel Reigen re-Erected (aka Rijgen, dé Oerolhit van 2022).

in de pers (over Rijgen (21-22))

'Rijgen is een opvallend opgewekte, lichte, soms zelfs erg grappige voorstelling.' de Volkskrant ★★★★ 

'De oprechtheid waarmee de makers in het gevoelsleven van een en ander zijn gedoken, zorgt voor een ontvankelijke sfeer, die vooroordelen doet vervliegen. Alleen al daarom mag 'Rijgen' best taboedoorbrekend heten.' Trouw ★★★★ 

'Integere vrijplaats voor onderdrukte gevoelens en taboes.' NRC ★★★★ 

inleiding om 19:00 uur foyer tweede balkon

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19:00 uur een inleiding in de foyer van het tweede balkon, omdat het theatercafé gesloten is vanwege de hoge stookkosten. De lift in de Stadsschouwburg gaat tot het eerste balkon. Hierdoor is de inleiding tot onze grote spijt momenteel niet rolstoeltoegankelijk. We werken aan een oplossing hiervoor.
De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl. Dan kunnen andere belangstellenden de inleiding bijwonen.

Onderdeel van