Het Zwanenmeer

Charkiv City Ballet
Met live orkest
vr 27 dec ’24 19:00
vr 27 dec ’24
19:00
  • vr 27 dec ’24
    19:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • inclusief drankje en servicekosten

Het Charkiv City Ballet brengt het beroemde ballet Het Zwanenmeer op de meeslepende muziek van Tsjaikovski. De voorstelling wordt live begeleid door het Philharmonisch Orkest van Charkiv.

Toen Het Zwanenmeer in 1877 in première ging kreeg het ballet veel kritiek. Nadat Marius Petipa, de alom gerespecteerde choreograaf van het keizerlijk ballet in Sint-Petersburg overwoog om een nieuwe versie te maken van Het Zwanenmeer samen met Lev Ivanov. Deze aangepaste versie geldt sindsdien als de traditionele uitvoering en is momenteel een van de meest opgevoerde balletten ter wereld. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol Odette/Odile, maakt dit ballet niet alleen tot een vuurproef voor iedere ballerina, maar ook een bijzonder genoegen om naar te kijken.  

Het Zwanenmeer vertelt het verhaal van Odette, koningin van de zwanen, die samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd is door de boze tovenaar Rothbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Enkel ware liefde kan de betovering doorbreken. Ze ontmoet prins Siegfried, die verliefd wordt op de mooie Odette. Rothbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.

Het Charkiv City Ballet produceert klassieke opera’s en balletten in een geheel nieuwe stijl op hoog internationaal niveau. Het Charkiv City Ballet brengt wereldberoemde titels als Het Zwanenmeer, De Notenkraker, Giselle, Nabucco en Rigoletto naar de Nederlandse theaters en combineert vernieuwing met ambacht, historie en liefde voor theater. De voorstellingen worden live muzikaal begeleid door het Philharmonisch Orkest van Charkiv. Het Charkiv City Ballet zorgt voor een constante mogelijkheid om klassieke titels op hoog niveau in uw eigen theater te ervaren!

inleiding = uitverkocht

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 18:15 uur een inleiding in de foyer van het tweede balkon, omdat het theatercafé gesloten is vanwege de hoge stookkosten. De lift in de Stadsschouwburg gaat tot het eerste balkon. Hierdoor is de inleiding tot onze grote spijt momenteel niet rolstoeltoegankelijk. We werken aan een oplossing hiervoor.
De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

Heb je al tickets en ben je verhinderd? Laat het ons s.v.p. weten via een mail aan kassa@sedv.nl. Dan kunnen andere belangstellenden de inleiding bijwonen.