foto: Club Guy & Roni - Faith © Halie

Introductieavond Danskijker

di 22 okt ’24 19:30 - 21:15
di 22 okt ’24
19:30 - 21:15

Wil je weten hoe je meer uit je bezoek aan een dansvoorstelling kunt halen? Ben je nieuwsgierig naar de keuzes van een choreograaf of het verloop van het repetitieproces? Dan is de Danskijker iets voor jou.
In deze Danskijker maak je een reis door de dansgeschiedenis. Tijdens de introductieavond vertelt docent Hanneke Koolen onder meer over de verschillende stijlperiodes. 

In vier fascinerende dansvoorstellingen geniet je vervolgens van zinderende dans met live muziek door Club Guy & Roni, van de balletklassieker Zwanenmeer door het Charkov City Ballet, van urban dance in combinatie met  circusdisipline bij ISH Danscollective en van minimalistische dans bij Introdans. Alle voorstellingen hebben een inleiding en een nagesprek (waarbij eventueel een danser of choreograaf aansluit.)

Hanneke Koolen
Hanneke Koolen is theoriedocent aan de dansacademie van ArtEZ in Arnhem. Ze behaalde haar Master in de Theater- Film-, en Televiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht, was redacteur van Dans Magazine en voorzitter van de Vereniging voor Dansonderzoek. In haar vrije tijd danst ze o.a. ballet en flamenco.

Onderdeel van