foto; Tom van Huisstede

Kika Sprangers & ADAM Quartet

op Stadseiland Stek
di 16 jul ’24 17:00 - 18:00
di 16 jul ’24
17:00 - 18:00
  • di 16 jul ’24
    17:00 - 18:00
    Stadseiland Stek
  • inclusief servicekosten, exclusief drankje

Saxofonist Kika Sprangers en het ADAM Quartet nemen je mee op muzikaal avontuur. Klassieke werken uit het repertoire voor strijkkwartet (Ravel, Schubert) staan tegenover arrangementen van Kika’s eigen composities. De musici duiken in elkaars werelden, spelen klassieke melodieën en jazz-improvisaties. 

 

  • Wegens onvoorziene omstandigheden is dit concert vervroegd en begint om 17:00 uur. Ticketkopers ontvangen hierover z.s.m. bericht. 
foto: Juri Hiensch

Het ADAM Quartet maakt deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie en zoekt met een frisse blik naar manieren om haar eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre. Vol lef en enthousiasme debuteerde ADAM op de grote Nederlandse podia en festivals, zoals Het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, Grachtenfestival, Stift Festival, Klassifest en Down the Rabbit Hole. Het eigentijdse perspectief van het ADAM Quartet heeft al tot veel interessante samenwerkingen en crossover-programma’s geleid waarbij ze met veel plezier andere muziekstijlen en disciplines verkennen. 

Stadseiland Stek tijdens de Vierdaagsefeesten

Een plek waar iedereen kan ont­dekken, ont­moeten en beleven. Bij Stadseiland Stek kunnen zow­el vol­wasse­nen als kinderen de druk­te van de stad ont­lopen in een omgev­ing vol muziek, the­ater en cul­tu­ur.

Je vindt Stadseiland Stek op het Nijmeegse eiland Veur-Lent. Veur-Lent is het beste te bereiken per fiets of lopend via de spoorbrug van Nijmegen of de oude Waalbrug. Houd de Oosterhoutsedijk en het Ossenwaardpad aan bij de navigatie. 

Programma

Uitvoerenden

Kika Sprangers saxofoon
Margot Kolodziej viool 
Julia Kleinsman viool
Minna Svedberg altviool
Renée Timmer cello