Sebastianus Festival 2025 - 80 jaar vrijheid

Schuttersgilde St. Sebastianus
vr 14 feb ’25 20:30 - 23:00
vr 14 feb ’25
20:30 - 23:00
  • vr 14 feb ’25
    20:30 - 23:00
    De Vereeniging Grote Zaal
  • inclusief servicekosten, exclusief drankje

Ben je nieuwsgierig naar wat er zich heeft afgespeeld, in en rondom de regio Nijmegen, tijdens de Tweede Wereldoorlog? Wil je ervaren hoe het was om in die periode in deze regio te leven? Kom dan naar dit unieke concert!

Het is begin 1945. Vijf geallieerde militaire operaties werkten binnen het Rijnlandoffensief samen om het Rijnland (en daarmee Nijmegen) te bevrijden uit handen van de Duitse bezetters. Tijdens dit concert beleef je deze periode via videobeelden, foto’s en verhalen. Dit alles wordt ondersteund door livemuziek en zang. Hierdoor krijg je een indrukwekkende beleving die je niet snel zult vergeten.
 
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Schuttersgilde St. Sebastianus uit Gendt. Dit concert is deel II in een drieluik van concerten die deze vereniging in het kader van 80 jaar bevrijding geeft. De andere concerten vinden plaats in Gendt (Zaal Providentia 18 januari 2025) en in Arnhem (Musis Sacrum 12 april 2025) In elk concert staat een uniek stuk geschiedenis centraal.
 
Om de beleving zo reëel en waarheidsgetrouw te maken, werkt St. Sebastianus samen met Vrijheidsmuseum Groesbeek, het Regionaal Archief Regio Nijmegen, oorlogsveteranen en overlevenden. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.

Credits

Schuttersgilde St. Sebastianus
 
Rudy Böhmer dirigent 
Simone Ewouds zang 
Azra zang 
Hans van Liefland piano 
Bouke Raes viool 
Pieternet van Lent viool
Diana de Vries harp 
Timo Jansen gitaar 
Maaike van Deelen bas gitaar
Richard Teering Doedelzak 
Popkoor 2000 (delegatie) zang